CHUKKAPPAM

CHUKKAPPAM

Hello peeps !! Hope you all are having a good day. Today we are here with a traditional kerala snack called chukkappam. This is a simple, crispy & very tasty snack made with rice flour .  Do try this recipe & let us know how it was in the comments  section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.


Chukkappam
*************
Ingredients
************

1) Roasted rice flour - 1 cup
2) Grated coconut - 1 cup
3) Egg - 1
4) Black cumin - 1/2 tsp
5) Salt - as required
6) Oil - as required to fry

Method
********

Take out 2 cup of milk from 1 cup grated coconut.
Heat coconut milk in a pan along with salt & black cumin . When it boils add roasted rice flour into it & stir constantly . Now turn of the flame & put the mixture into a bowl . Let it cool for a while.  Now add egg into it & knead well with your hands to make a soft & smooth dough. Do it in a single stretch . If needed , add little water while kneading . Now make very tiny balls ( like button ) out of the dough & flatten it with the fingers ( as shown in the picture). Now heat oil in an uruli (pan) & put the flattened tiny balls of dough into it. When it becomes brown colour , drain it to tissue paper. Chukkappam is ready.

Step by step method with pictures
*********************************











ചുക്കപ്പം
********
ആവശ്യമുള്ള സാധനങ്ങൾ
**************************

1) വറുത്ത അരിപ്പൊടി  - 1കപ്പ്
2) തേങ്ങ ചിരകിയത് -  1കപ്പ്
3) മുട്ട  - 1എണ്ണം
4) കരിംജീരകം  -   1/2 ടീസ്പൂൺ
5) ഉപ്പ്  - ആവശ്യത്തിന്
6) വെളിച്ചെണ്ണ -  വറുക്കാൻ ആവശ്യത്തിന്

തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം
*******************

 തേങ്ങയിൽ നിന്നും 2 കപ്പ് പാലെടുക്കുക. അടുപ്പിൽ പാത്രം വെച്ച് പാലൊഴിച്ച് ഉപ്പും കരിംജീരകവും ചേർത്ത് തിളച്ചു വരുമ്പോൾ അരിപ്പൊടി ചേർത്ത് വാട്ടിയെടുക്കുക. തീ ഓഫാക്കി വാട്ടിയത് ഒരു പാത്രത്തിലേക്ക് ഇട്ട് ഒന്നു ചൂടു പോയാൽ മുട്ടയും ചേർത്ത് നന്നായി കുഴക്കുക. വേണമെങ്കിൽ കുറെശ്ശെ വെള്ളം ചേർത്ത് കുഴക്കാം. അതിൽ നിന്നും ചെറിയ ഉരുളയെടുത്ത് ഉരുട്ടി ഒന്നമർത്തി കൊടുക്കുക. അടുപ്പിൽ വെളിച്ചെണ്ണ വെച്ച് ചൂടാകുമ്പോൾ ഇത് ഇട്ട് ലൈറ്റ് ബ്രൗൺ നിറമാകുമ്പോൾ കോരിയെടുക്കാം.

Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN

SPICY CHICKEN UNNIYAPPAM