EASY CRISPY BAJI

EASY CRISPY BAJI

Beef pakoda / beef baji is a crispy, meaty & spicy snack which is very simple & easy to prepare.This recipe comes in handy if you have any leftover beef from curry or if you are cooking beef for making any other dish like cutlet & all , just take 1/2 cup of cooked beef from it & store it in fridge so that you can easily make this crispy baji. One more thing you can do is after steaming the beef (like a cake which is shown in the picture below ), you can cut it into small square pieces & store in fridge and can be used as required ( you will get approx. 25 - 30 small square pc ). Do not forget to moisten the pan with coconut oil so that the mix doesnot stick to the pan & it will help the cake to come out perfectly while flipping it.Also while making batter , please make sure that it is a semi - thick batter which helps to get baji more crispier .Do not make the batter too loose or too thick. Do try this recipe & let us know how it was in the comments section & do not forget to subscribe our blog to get updated.


Easy Crispy Baji
""""""""""""""""""""

Ingredients
------------------
1) Leftover Beef from beef curry - 1/2 cup
2) Eggs - 4 to 5
3) Onion - 2 nos
4) Green chilli - 5/6 nos
5) Curry leaves - 1 stem
6) Salt - as needed
7) Coconut oil - 1 tsp

Method
------------
In a mixer add all the ingredients from 1 to 6 & blend well . Now take a pan , moist it with coconut oil & pour the mix into the pan & (steam) cook it for 20-25 minutes. Cut it into small square pieces.

Step by step method with pictures
------------------------------------------------------







Ingredients for batter
----------------------------------
1) Besan flour - 1/2 cup
2) Maida - 3 - 4 tablespoons
3) Chilli powder - 2 - 3 tablespoons
4) Salt - as needed
5) Onion finely chopped - half of 1 (optional)
6) Water - as needed
7) Oil - for frying

Method
------------
Mix ingredients 1 - 5 along with water into a semi - thick batter. Put the beef ( square pieces ) into the batter & coat it well. Deep fry it in oil & serve it hot with tomato ketchup or coconut chutney.

Step by step method with pictures
------------------------------------------------------










ഇന്ന് നോമ്പിന് ഒരു വെറൈറ്റി ഐറ്റം ആയാലോ?  ബാക്കി വന്ന ബീഫ് കറി വെച്ച് സിമ്പിളും ടേസ്റ്റിയുമായ ഒരു ബജി

Easy Crispy Baji
"""''''''''''""""""""""''""'"''''''"

ആവശ്യമായ സാധനങ്ങൾ
"""""""""""""""""""""""""""""""
1) ബീഫ് കറിയിലെ ബീഫ് ഗ്രേവിയോട് കൂടി -   1/ 2 കപ്പ്
2) മുട്ട - 4 -5എണ്ണം
3) സവാള-  2എണ്ണം
4) പച്ചമുളക് - 5 / 6എണ്ണം
5) കറിവേപ്പില - 1തണ്ട്
6) ഉപ്പ് - ആവശ്യത്തിന്
7) വെളിച്ചെണ്ണ - 1സ്പൂൺ


തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം
"""""""""""""""""""""""'
1മുതൽ 6 വരെയുള്ള ചേരുവകൾ  എല്ലാം മിക്സിയിൽ നന്നായടിക്കുക. ഒരു പാത്രത്തിൽ വെളിച്ചെണ്ണ തടവി കൂട്ടൊഴിച്ച് ആവിയിൽ 20 -25 മിനിറ്റ് വേവിക്കുക. അതിനെ ചെറിയ സ്ക്വയർ പീസാക്കി കട്ട് ചെയ്യുക.

ബാറ്ററിന് ആവശ്യമായ സാധനങ്ങൾ
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1) കടലമാവ് - 1/2 കപ്പ്
2) മൈദ - 3 - 4 ടേബിൾ സ്പൂൺ
3) മുളക്പൊടി - 2 - 3 ടേബിൾസ്പൂൺ
4) ഉപ്പ് - ആവശ്യത്തിന്
5) സവാള ചെറുതായരിഞ്ഞത് - 1ന്റെ പകുതി (optional)
6) വെള്ളം - ആവശ്യത്തിന്
7) ഓയിൽ - ഫ്രൈ ചെയ്യാൻ പാകത്തിന്

തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം
""""""""""""""""""""""""
1 മുതൽ 5 വരെയുള്ള ചേരുവകൾ പാകത്തിന്  വെള്ളമൊഴിച്ചു
ബജിക്ക് കലക്കുന്ന കട്ടിയിൽ കലക്കി സ്ക്വയർ പീസിൽ കട്ട് ചെയ്തതു മുക്കി ഓയിലിൽ ഡീപ് ഫ്രൈ ചെയ്യുക. തേങ്ങ ചട്നി അല്ലെങ്കിൽ റ്റുമാറ്റോ സോസ് കൂട്ടി ചൂടോടെ കഴിക്കാം.

ടിപ്പ്: ആവിയിൽ വേവിച്ച് പീസെസ് ആക്കി ഫ്രിഡ്ജിൽ സൂക്ഷിച്ചാൽ ആവശ്യമുള്ളപ്പോൾ ബാറ്റർ ഉണ്ടാക്കി ഫ്രൈ ചെയ്യാം

Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN

PINEAPPLE CREAMY PUDDING