JACKFRUIT APPAM

JACKFRUIT APPAM

Hello peeps ! I'm back after a short gap๐Ÿ™‹ . Sorry for not posting any recipes ๐Ÿ™. Was little busy as it is vacay time for me ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž. Ok , so today i'm here with an exciting , juicy , crunchy & very tasty snack recipe. My sissy made this specially for me when i came back to kerala as jackfruit is my one & only favourite fruit ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹. So here we are sharing our recipe (secret recipe ๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š) with you guys. This is a sweet , crunchy & juicy appam which will be loved by every one including kids. To make this appam more tastier use very ripened jackfruit which gives more sweetness to the appam . And while making jaggery syrup ,  grate jaggery with a grater or powder it using a hand mortar & pestle , & then melt jaggery with very less water , so that we will get thick jaggery syrup & strain it well to remove any impurities. Do try this evening snack recipe & let us know how it was in the comments  section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. โ˜บโ˜บโ˜บโ˜บ.





Jackfruit Appam
*****************
Ingredients
***********

1) Jackfruit ( seeds removed ) - 1 1/2 cup
2) Jaggery syrup - ( make syrup with 3 big jaggery )
3) Maida - 1 cup ( as required )
4) Cumin seeds - 1/2 sp
5) Black cumin  seeds - 1/2 sp
6) Baking soda - a pinch ( optional )
7) Salt  - a pinch
8) Coconut oil - as required to fry

Method
********

Put jackfruit pieces in a mixer & make a fine thick paste.  Pour jaggery syrup into the paste along with cumin seeds , black cumin seeds , salt & baking soda & mix well. Add maida into it & mix well .  ( put maida as much as required till the mixture does not stick to the hands ). Now make round balls out of the mixture.
Heat oil in a pan & deep fry it . Serve hot with tea.

               **************************


เดšเด•เตเด•เดฏเดชเตเดชเด‚
***********
เด†เดตเดถเตเดฏเดฎเตเดณเตเดณ เดธเดพเดงเดจเด™เตเด™เตพ
***************************

1) เดšเด•เตเด• เด•เตเดฐเต เดŽเดฒเตเดฒเดพเด‚ เด•เดณเดžเตเดžเดคเต - 1 1/2 เด•เดชเตเดชเต
2) เดถเตผเด•เตเด•เดฐ เดชเดพเดจเดฟ - 3 เด…เดšเตเดšเต
3) เดฎเตˆเดฆ  - เด†เดตเดถเตเดฏเดคเตเดคเดฟเดจเต
4) เดจเดฒเตเดฒ เดœเต€เดฐเด•เด‚  - 1/2 เดธเตเดชเต‚เตบ
5) เด•เดฐเดฟเด‚เดœเต€เดฐเด•เด‚ - 1/2 เดธเตเดชเต‚เตบ
6) เดฌเต‡เด•เตเด•เดฟเด‚เด—เต เดธเต‹เดก - เด’เดฐเต เดจเตเดณเตเดณเต  ( เดจเดฟเตผเดฌเดจเตเดงเดฎเดฟเดฒเตเดฒ )
7) เด‰เดชเตเดชเต  - เด’เดฐเต เดจเตเดณเตเดณเต
8) เดตเต†เดณเดฟเดšเตเดšเต†เดฃเตเดฃ - เด†เดตเดถเตเดฏเดคเตเดคเดฟเดจเต


เดคเดฏเตเดฏเดพเดฑเดพเด•เตเด•เตเดจเตเดจ เดตเดฟเดงเด‚
**********************

เดšเด•เตเด• เดฎเดฟเด•เตเดธเดฟเดฏเดฟเตฝ เดจเดจเตเดจเดพเดฏเดฟ เด…เดŸเดฟเด•เตเด•เตเด•. เด…เดคเดฟเดฒเต‡เด•เตเด•เต  เด•เดŸเตเดŸเดฟ เดถเตผเด•เตเด•เดฐ เดชเดพเดจเดฟเดฏเตเด‚ เดจเดฒเตเดฒ เดœเต€เดฐเด•เด‚ , เด•เดฐเดฟเด‚เดœเต€เดฐเด•เด‚ , เด‰เดชเตเดชเต , เดฌเต‡เด•เตเด•เดฟเด‚เด—เต เดธเต‹เดก เดฎเดฟเด•เตเดธเต เดšเต†เดฏเตเดฏเตเด•. เด…เดคเดฟเดฒเต‡เด•เตเด•เต เดฎเตˆเดฆ เดšเต‡เตผเดคเตเดคเต เด•เตŠเดŸเตเด•เตเด•เตเด•. เด•เตˆ เด•เตŠเดฃเตเดŸเต เด‰เดฐเตเดŸเตเดŸเดฟเดฏเดฟเดŸเดพเตป เดชเดพเด•เดคเตเดคเดฟเตฝ เดฎเตˆเดฆ เดšเต‡เตผเดคเตเดคเดพเตฝ เดฎเดคเดฟ. เดชเดพเดจเดฟเตฝ เด“เดฏเดฟเตฝ เด’เดดเดฟเดšเตเดšเต เดฌเต‹เตพเดธเต เดทเต‡เดชเตเดชเดฟเตฝ เด‰เดฐเตเดŸเตเดŸเดฟเดฏเดฟเดŸเตเดŸเต เดกเต€เดชเตเดชเต เดซเตเดฐเตˆ เดšเต†เดฏเตเดฏเตเด•. เดธเตเดตเดพเดฆเดฟเดทเตเดŸเดฎเดพเดฏ เดšเด•เตเด• เด…เดชเตเดชเด‚ เดฑเต†เดกเดฟ.

Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

BREAD BANANA POLA