QUICK COOKER MUTTON ROAST
QUICK COOKER MUTTON ROAST
Hello internet๐๐. Todays recipe is a very spicy kerala side dish . Quick cooker mutton roast - a typical (south indian) kerala recipe which is easy, spicy, dry & bursting with flavours ๐๐. Once you try this recipe , I'm pretty sure that you will be tempted to make this again & again . This is really a yummylicious meat recipe which is a best side dish for pathiri , kerala porotta , ghee rice or any kind of rotis . You can try this recipe with beef also . Make sure to keep an eye on flame while sauteing that it should not get stuck to the cooker or get burned . Proper sauteing gives you perfect dry recipe. Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.
***************************
Ingredients
***********
1) Mutton - 1 kg
2) Onion sliced - 4 nos.
3) Ginger paste - 2 sp
4) Garlic paste - 2 sp
5) Shallot paste - ( paste of 10 shallots )
6) Chilly powder - 3 sp
7) Turmeric powder - 3/4 sp
8) Garam masala - 3/4 sp
9) Salt - as required
10) Coconut oil - 1/2 cup
11) Water - 1/4 cup
12) Curry leaves - 2 stem
Method
********
Heat coconut oil in a pressure cooker & put sliced onions into it. Saute it until it becomes brown colour . Now add ginger paste , garlic paste & shallot paste into it & allow it to cook well until raw smell is completely gone . When it is done , simmer / lower the flame & add chilly powder , turmeric powder & garam masala into it & saute it for a couple of minutes . Now put mutton chunks & salt into it & saute for 5 minutes. Now add water to the cooker & close it with the lid & allow it to pressure cook in a medium flame. When the first whistle comes , simmer the flame & let it to cook for another 10 minutes. Let it rest until the pressure is completely released & open the lid . Place the cooker again (without lid ) in low flame & saute until mutton gravy becomes dry ( mutton pieces has to be coated well with all masala/ gravy) . Put curry leaves into it & mix well . Saute again until masala & gravy becomes dry & sticks to the mutton pieces . Tada !!! Quick cooker mutton roast is ready. Serve hot with chapathi , rice or any kind of rotis .
เด്เดตിเด്เด് เดുเด്เดเตผ เดฎเด്เดเดฃ് เดฑോเดธ്เดฑ്เดฑ്
***************************
1) เดเด്เดിเดฑเด്เดി - 1 kg
2) เดธเดตാเดณ เดจീเดณเดค്เดคിเดฒเดฐിเด്เดเดค് - 4
3) เดเด്เดി เด เดฐเด്เดเดค് - 2 sp
4) เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി เด เดฐเด്เดเดค് - 2 sp
5) เดുเดตเดจ്เดจുเดณ്เดณി เด เดฐเด്เดเดค് - 10 เดเดฃ്เดฃം
6) เดฎുเดณเด്เดชൊเดി - 3 sp
7) เดฎเด്เดเตพเดชൊเดി - 3/4 sp
8) เดเดฐംเดฎเดธാเดฒ - 3/4 sp
9) เดเดช്เดช് - เดเดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
10) เดตെเดณിเด്เดെเดฃ്เดฃ - 1/2 cup
11) เดตെเดณ്เดณം - 1/4 cup
12) เดเดฑിเดตേเดช്เดชിเดฒ - 2
เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด്เดുเดจ്เดจ เดตിเดงം
*********************
เดുเด്เดเดฑിเตฝ เดเดฃ്เดฃเดฏൊเดดിเด്เด് เดธเดตാเดณเดฏിเด്เด് เดฌ്เดฐൌเดฃ് เดจിเดฑเดฎാเดുเดจ്เดจ เดตเดฐെ เดตเดดเดฑ്เดฑുเด. เด เดคിเดฒേเด്เด് เดเด്เดി, เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി, เดുเดตเดจ്เดจുเดณ്เดณി เด เดฐเด്เดเดค് เดตเดดเดฑ്เดฑി เดฎൂเดค്เดค เดฎเดฃം เดตเดฐുเดฎ്เดชോเตพ เดคീ เดുเดฑเด്เดു เดชൊเดിเดเตพ เดേเตผเดค്เดค് เดตเดดเดฑ്เดฑി เด เดคിเตปเดฑെ เดชเด്เดเดฎเดฃം เดฎാเดฑിเดฏാเตฝ เดเดฑเด്เดിเดฏും เดเดช്เดชും เดേเตผเดค്เดค് เดเดฐു 5 เดฎിเดจിเด്เด് เดตเดดเดฑ്เดฑി เดตെเดณ്เดณเดตും เดേเตผเดค്เดค് เดുเด്เดเตผ เด เดเด്เดു เดตെเด്เด് เดตേเดตിเด്เดുเด. เดเดฆ്เดฏเดค്เดคെ เดตിเดธിเตฝ เดตเดจ്เดจാเตฝ เดคീ เดുเดฑเด്เดു 10เดฎിเดจിเด്เด് เดൂเดി เดตേเดตിเด്เดുเด.
เดเดฑเด്เดി เดจเดจ്เดจാเดฏി เดตെเดจ്เดคാเตฝ เดുเด്เดเตผ เดคുเดฑเดจ്เดจു เดเดฑเด്เดിเดฏുเดെ เดാเดฑു เดตเดฑ്เดฑുเดจ്เดจเดคു เดตเดฐെ เดെเดฑിเดฏ เดคീเดฏിเตฝ เดตเดฑ്เดฑിเดെเดുเด്เดുเด. เด เดคിเดฒേเด്เด് เดตേเดช്เดชിเดฒเดฏും เดเด്เดു เดൊเดുเด്เดുเด. เดാเดฑു เดตเดฑ്เดฑി เดเดฃ്เดฃ เดคെเดณിเดฏുเดฎ്เดชോเตพ เด เดคേ เดเดฃ്เดฃเดฏിเตฝ เดคเดจ്เดจെ เดฑോเดธ്เดฑ്เดฑ് เดเดตുเดจ്เดจเดคു เดตเดฐെ เดฎൂเดช്เดชിเดെเดുเด്เดുเด. เด്เดตിเด്เด് เดฎเด്เดเตป เดฑോเดธ്เดฑ്เดฑ് เดฑെเดกി.
Comments
Post a Comment