QUICK COOKER MUTTON ROAST

QUICK COOKER MUTTON ROAST

Hello internet๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€. Todays recipe is a very spicy kerala side dish . Quick cooker mutton roast - a typical (south indian) kerala recipe which is easy, spicy, dry & bursting with flavours ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹. Once you try this recipe , I'm pretty sure that you will be tempted to make this again & again . This is really a yummylicious meat recipe which is a best side dish for pathiri , kerala porotta , ghee rice or any kind of rotis . You can try this recipe with beef also . Make sure to keep an eye on flame while sauteing that it should not get stuck to the cooker or get burned . Proper sauteing gives you perfect dry recipe. Do try this recipe & let us know how it was in the comments  section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. โ˜บโ˜บโ˜บโ˜บ.



Quick cooker mutton roast
***************************

Ingredients
***********
1) Mutton - 1 kg
2) Onion sliced - 4 nos.
3) Ginger paste - 2 sp
4) Garlic paste - 2 sp
5) Shallot paste - ( paste of 10 shallots )
6) Chilly powder - 3 sp
7) Turmeric powder - 3/4 sp
8) Garam masala - 3/4 sp
9) Salt - as required
10) Coconut oil - 1/2 cup
11) Water - 1/4 cup
12) Curry leaves - 2 stem

Method
********
Heat coconut oil in a pressure cooker & put sliced onions into it.  Saute it until it becomes brown colour . Now add ginger paste , garlic paste & shallot paste into it & allow it to cook well until raw smell is completely gone . When it is done , simmer / lower the flame  & add chilly powder , turmeric powder & garam masala into it & saute it for a couple of minutes . Now put mutton chunks & salt into it & saute for 5 minutes. Now add water to the cooker & close it with the lid & allow it to pressure cook in a medium flame. When the first whistle comes , simmer the flame & let it to cook for another 10 minutes. Let it rest until the pressure is completely released & open the lid . Place the cooker again (without lid ) in low flame & saute until mutton gravy becomes dry ( mutton pieces has to be coated well with all masala/ gravy) . Put curry leaves into it & mix well . Saute again until masala & gravy becomes dry & sticks to the mutton pieces . Tada !!! Quick cooker mutton roast is ready.  Serve hot with chapathi , rice or any kind of rotis .



เด•เตเดตเดฟเด•เตเด•เต เด•เตเด•เตเด•เตผ เดฎเดŸเตเดŸเดฃเตโ€ เดฑเต‹เดธเตเดฑเตเดฑเต
***************************

1) เด†เดŸเตเดŸเดฟเดฑเดšเตเดšเดฟ  - 1 kg
2) เดธเดตเดพเดณ เดจเต€เดณเดคเตเดคเดฟเดฒเดฐเดฟเดžเตเดžเดคเต - 4
3) เด‡เดžเตเดšเดฟ เด…เดฐเดšเตเดšเดคเต - 2 sp
4) เดตเต†เดณเตเดคเตเดคเตเดณเตเดณเดฟ เด…เดฐเดšเตเดšเดคเต - 2 sp
5) เดšเตเดตเดจเตเดจเตเดณเตเดณเดฟ เด…เดฐเดšเตเดšเดคเต - 10 เดŽเดฃเตเดฃเด‚
6) เดฎเตเดณเด•เตเดชเตŠเดŸเดฟ  - 3 sp
7) เดฎเดžเตเดžเตพเดชเตŠเดŸเดฟ - 3/4 sp
8) เด—เดฐเด‚เดฎเดธเดพเดฒ  - 3/4 sp
9) เด‰เดชเตเดชเต - เด†เดตเดถเตเดฏเดคเตเดคเดฟเดจเต
10) เดตเต†เดณเดฟเดšเตเดšเต†เดฃเตเดฃ - 1/2 cup
11) เดตเต†เดณเตเดณเด‚ - 1/4 cup
12) เด•เดฑเดฟเดตเต‡เดชเตเดชเดฟเดฒ - 2

เดคเดฏเตเดฏเดพเดฑเดพเด•เตเด•เตเดจเตเดจ เดตเดฟเดงเด‚
*********************
เด•เตเด•เตเด•เดฑเดฟเตฝ เดŽเดฃเตเดฃเดฏเตŠเดดเดฟเดšเตเดšเต เดธเดตเดพเดณเดฏเดฟเดŸเตเดŸเต เดฌเตเดฐเตŒเดฃเตโ€ เดจเดฟเดฑเดฎเดพเด•เตเดจเตเดจ เดตเดฐเต† เดตเดดเดฑเตเดฑเตเด•. เด…เดคเดฟเดฒเต‡เด•เตเด•เต เด‡เดžเตเดšเดฟ, เดตเต†เดณเตเดคเตเดคเตเดณเตเดณเดฟ, เดšเตเดตเดจเตเดจเตเดณเตเดณเดฟ เด…เดฐเดšเตเดšเดคเต เดตเดดเดฑเตเดฑเดฟ เดฎเต‚เดคเตเดค เดฎเดฃเด‚ เดตเดฐเตเดฎเตเดชเต‹เตพ เดคเต€ เด•เตเดฑเดšเตเดšเต เดชเตŠเดŸเดฟเด•เตพ เดšเต‡เตผเดคเตเดคเต เดตเดดเดฑเตเดฑเดฟ เด…เดคเดฟเตปเดฑเต† เดชเดšเตเดšเดฎเดฃเด‚ เดฎเดพเดฑเดฟเดฏเดพเตฝ เด‡เดฑเดšเตเดšเดฟเดฏเตเด‚ เด‰เดชเตเดชเตเด‚ เดšเต‡เตผเดคเตเดคเต เด’เดฐเต 5 เดฎเดฟเดจเดฟเดŸเตเดŸเต เดตเดดเดฑเตเดฑเดฟ เดตเต†เดณเตเดณเดตเตเด‚ เดšเต‡เตผเดคเตเดคเต เด•เตเด•เตเด•เตผ เด…เดŸเดšเตเดšเต เดตเต†เดšเตเดšเต เดตเต‡เดตเดฟเด•เตเด•เตเด•. เด†เดฆเตเดฏเดคเตเดคเต† เดตเดฟเดธเดฟเตฝ เดตเดจเตเดจเดพเตฝ เดคเต€ เด•เตเดฑเดšเตเดšเต 10เดฎเดฟเดจเดฟเดŸเตเดŸเต เด•เต‚เดŸเดฟ เดตเต‡เดตเดฟเด•เตเด•เตเด•.
 เด‡เดฑเดšเตเดšเดฟ เดจเดจเตเดจเดพเดฏเดฟ เดตเต†เดจเตเดคเดพเตฝ เด•เตเด•เตเด•เตผ เดคเตเดฑเดจเตเดจเต เด‡เดฑเดšเตเดšเดฟเดฏเตเดŸเต† เดšเดพเดฑเต เดตเดฑเตเดฑเตเดจเตเดจเดคเต เดตเดฐเต† เดšเต†เดฑเดฟเดฏ เดคเต€เดฏเดฟเตฝ เดตเดฑเตเดฑเดฟเดšเต†เดŸเตเด•เตเด•เตเด•. เด…เดคเดฟเดฒเต‡เด•เตเด•เตโ€Œ เดตเต‡เดชเตเดชเดฟเดฒเดฏเตเด‚ เด‡เดŸเตเดŸเต เด•เตŠเดŸเตเด•เตเด•เตเด•. เดšเดพเดฑเต เดตเดฑเตเดฑเดฟ เดŽเดฃเตเดฃ เดคเต†เดณเดฟเดฏเตเดฎเตเดชเต‹เตพ เด…เดคเต‡ เดŽเดฃเตเดฃเดฏเดฟเตฝ เดคเดจเตเดจเต† เดฑเต‹เดธเตเดฑเตเดฑเต เด†เดตเตเดจเตเดจเดคเต เดตเดฐเต† เดฎเต‚เดชเตเดชเดฟเดšเต†เดŸเตเด•เตเด•เตเด•. เด•เตเดตเดฟเด•เตเด•เต เดฎเดŸเตเดŸเตป เดฑเต‹เดธเตเดฑเตเดฑเต เดฑเต†เดกเดฟ.

Comments

Popular posts from this blog

BEEF ADA / IRACHI ADA

CONE SHAWARMA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN