SPICY & CRISPY CHICKEN PAKODA

SPICY & CRISPY CHICKEN PAKODA

Hello internet !! Hope you all are enjoying the winters... Today we are here with a hot & crispy snack for your chilled evenings . This is really a very quick & easy recipe which can satisfy your sudden evening cravings . Usually onion pakoda , chilly pakoda , veg pakodas & so on ...are very common in every house during tea time. So  for a change , a juicy meaty๐Ÿ—๐Ÿ— touch with normal & classic  pakoda is something everyone will crave for. ( me personally love it than any veg pakodas๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† ). Try it out with kadak chai☕.  

Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated ☺☺☺☺☺.



Spicy & crispy chicken pakoda
******************************

Ingredients
************

1) Boneless chicken  - 250gm ( cube sized )
2) Fennel powder - 1/4 tsp
3) Chilly powder - 1/2 tsp + 1/4 tsp
4) Lemon juice - 1/4 tsp
5) Ginger garlic paste - 1 tbsp
6) Gram flour - 1/4 cup + 1 tbsp
7) Rice flour - 1 tbsp
8) Onion chopped - 1
9) Green chilly chopped - 2
10) Curry leaves - 2 stem
11) Corriander leaves - 4 - 5 stem
12) Garam masala -  1/4 tsp
13) Salt - as required
14) Oil - for frying

Method
********

Marinate chicken with ingredients 2 - 5 , salt  & 1/2  tsp chilly powder. Keep it in fridge for an hour . Now in a bowl put ingredients 6 - 13 & mix well. Put the marinated chicken into it & mix again.
Heat oil in a pan & fry the chicken until golden brown in colour & drain it to a tissue paper . Crispy & spicy chicken pakoda is ready. Serve hot with ketchup or any kind of dips .

Step by step method with pictures
**********************************







เดธ്เดชൈเดธി & เด•്เดฐിเดธ്เดชി เดšിเด•്เด•เตป เดชเด•്เด•ോเดก ๐Ÿ—๐Ÿ—
*******************************************
เด†เดตเดถ്เดฏเดฎുเดณ്เดณ เดธാเดงเดจเด™്เด™เตพ
***************************


1) เดฌോเตบเดฒെเดธ് เดšിเด•്เด•เตป - 250เด—്เดฐാം เดšെเดฑിเดฏ เด•്เดฏൂเดฌ്เดธാเด•്เด•ിเดฏเดค്
2) เดชെเดฐുംเดœീเดฐเด•เดช്เดชൊเดŸി  - 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
3) เดฎുเดณเด•ുเดชൊเดŸി  - 1/2 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ + 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
4) เดจാเดฐเด™്เด™ാเดจീเดฐ്  - 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
5) เด‡เดž്เดšി เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി เดชേเดธ്เดฑ്เดฑ് - 1 เดŸേเดฌിเตพ เดธ്เดชൂเตบ
6) เด•เดŸเดฒเดฎാเดต്  - 1/4 เด•เดช്เดช് + 1 เดŸേเดฌിเตพ เดธ്เดชൂเตบ
7) เด…เดฐിเดช്เดชൊเดŸി  - 1เดŸേเดฌിเตพ เดธ്เดชൂเตบ
8) เดธเดตാเดณ - 1 เดšെเดฑുเดคാเดฏเดฐിเดž്เดžเดค്
9) เดชเดš്เดšเดฎുเดณเด•เดฐിเดž്เดžเดค്  - 2เดŽเดฃ്เดฃം
10) เด•เดฑിเดตേเดช്เดชിเดฒ  - 2เดคเดฃ്เดŸ് เด…เดฐിเดž്เดžเดค്
11) เดฎเดฒ്เดฒിเดฏിเดฒ   - 4 or 5 เดŽเดฃ്เดฃം
12) เด—เดฐംเดฎเดธാเดฒ  - 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
13) เด‰เดช്เดช്  - เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
14) เด“เดฏിเตฝ  - เดซ്เดฐൈ เดšെเดฏ്เดฏാเตป เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്

เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดตിเดงം
********************

เดšിเด•്เด•เดจിเตฝ 1/2เดŸീเดธ്เดชൂเดฃ് เดฎുเดณเด•ുเดชൊเดŸിเดฏും 2 เดฎുเดคเตฝ 5 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เดณും เด‰เดช്เดชും เดชുเดฐเดŸ്เดŸി 1 เดฎเดฃിเด•്เด•ൂเตผ เดซ്เดฐിเดก്เดœിเตฝ เดตെเด•്เด•ുเด•. เด’เดฐു เดตเดฒിเดฏ เดฌൗเดณിเดฒേเด•്เด•് เด“เดฏിเดฒൊเดดിเด•െเดฏുเดณ്เดณ 6 เดฎുเดคเตฝ 13 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดฎിเด•്เดธാเด•്เด•ി เดšിเด•്เด•เดจിเตฝ เดฎിเด•്เดธ് เดšെเดฏ്เดฏുเด•.
 เด…เดŸുเดช്เดชിเตฝ เดซ്เดฐൈ เดชാเตป เดตെเดš്เดš് เด“เดฏിเดฒൊเดดിเดš്เดš് เดšൂเดŸാเด•ുเดฎ്เดชോเตพ เดšിเด•്เด•เดจിเดŸ്เดŸ് เดฒൈเดฑ്เดฑ് เดฌ്เดฐൗเตบ เดจിเดฑเดค്เดคിเตฝ เดซ്เดฐൈ เดšെเดฏ്เดฏുเด•.


Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

BREAD BANANA POLA