SPICY & CRISPY CHICKEN PAKODA

SPICY & CRISPY CHICKEN PAKODA

Hello internet !! Hope you all are enjoying the winters... Today we are here with a hot & crispy snack for your chilled evenings . This is really a very quick & easy recipe which can satisfy your sudden evening cravings . Usually onion pakoda , chilly pakoda , veg pakodas & so on ...are very common in every house during tea time. So  for a change , a juicy meaty๐Ÿ—๐Ÿ— touch with normal & classic  pakoda is something everyone will crave for. ( me personally love it than any veg pakodas๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† ). Try it out with kadak chai☕.  

Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated ☺☺☺☺☺.



Spicy & crispy chicken pakoda
******************************

Ingredients
************

1) Boneless chicken  - 250gm ( cube sized )
2) Fennel powder - 1/4 tsp
3) Chilly powder - 1/2 tsp + 1/4 tsp
4) Lemon juice - 1/4 tsp
5) Ginger garlic paste - 1 tbsp
6) Gram flour - 1/4 cup + 1 tbsp
7) Rice flour - 1 tbsp
8) Onion chopped - 1
9) Green chilly chopped - 2
10) Curry leaves - 2 stem
11) Corriander leaves - 4 - 5 stem
12) Garam masala -  1/4 tsp
13) Salt - as required
14) Oil - for frying

Method
********

Marinate chicken with ingredients 2 - 5 , salt  & 1/2  tsp chilly powder. Keep it in fridge for an hour . Now in a bowl put ingredients 6 - 13 & mix well. Put the marinated chicken into it & mix again.
Heat oil in a pan & fry the chicken until golden brown in colour & drain it to a tissue paper . Crispy & spicy chicken pakoda is ready. Serve hot with ketchup or any kind of dips .

Step by step method with pictures
**********************************







เดธ്เดชൈเดธി & เด•്เดฐിเดธ്เดชി เดšിเด•്เด•เตป เดชเด•്เด•ോเดก ๐Ÿ—๐Ÿ—
*******************************************
เด†เดตเดถ്เดฏเดฎുเดณ്เดณ เดธാเดงเดจเด™്เด™เตพ
***************************


1) เดฌോเตบเดฒെเดธ് เดšിเด•്เด•เตป - 250เด—്เดฐാം เดšെเดฑിเดฏ เด•്เดฏൂเดฌ്เดธാเด•്เด•ിเดฏเดค്
2) เดชെเดฐുംเดœീเดฐเด•เดช്เดชൊเดŸി  - 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
3) เดฎുเดณเด•ുเดชൊเดŸി  - 1/2 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ + 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
4) เดจാเดฐเด™്เด™ാเดจീเดฐ്  - 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
5) เด‡เดž്เดšി เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി เดชേเดธ്เดฑ്เดฑ് - 1 เดŸേเดฌിเตพ เดธ്เดชൂเตบ
6) เด•เดŸเดฒเดฎാเดต്  - 1/4 เด•เดช്เดช് + 1 เดŸേเดฌിเตพ เดธ്เดชൂเตบ
7) เด…เดฐിเดช്เดชൊเดŸി  - 1เดŸേเดฌിเตพ เดธ്เดชൂเตบ
8) เดธเดตാเดณ - 1 เดšെเดฑുเดคാเดฏเดฐിเดž്เดžเดค്
9) เดชเดš്เดšเดฎുเดณเด•เดฐിเดž്เดžเดค്  - 2เดŽเดฃ്เดฃം
10) เด•เดฑിเดตേเดช്เดชിเดฒ  - 2เดคเดฃ്เดŸ് เด…เดฐിเดž്เดžเดค്
11) เดฎเดฒ്เดฒിเดฏിเดฒ   - 4 or 5 เดŽเดฃ്เดฃം
12) เด—เดฐംเดฎเดธാเดฒ  - 1/4 เดŸീเดธ്เดชൂเตบ
13) เด‰เดช്เดช്  - เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
14) เด“เดฏിเตฝ  - เดซ്เดฐൈ เดšെเดฏ്เดฏാเตป เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്

เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดตിเดงം
********************

เดšിเด•്เด•เดจിเตฝ 1/2เดŸീเดธ്เดชൂเดฃ് เดฎുเดณเด•ുเดชൊเดŸിเดฏും 2 เดฎുเดคเตฝ 5 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เดณും เด‰เดช്เดชും เดชുเดฐเดŸ്เดŸി 1 เดฎเดฃിเด•്เด•ൂเตผ เดซ്เดฐിเดก്เดœിเตฝ เดตെเด•്เด•ുเด•. เด’เดฐു เดตเดฒിเดฏ เดฌൗเดณിเดฒേเด•്เด•് เด“เดฏിเดฒൊเดดിเด•െเดฏുเดณ്เดณ 6 เดฎുเดคเตฝ 13 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดฎിเด•്เดธാเด•്เด•ി เดšിเด•്เด•เดจിเตฝ เดฎിเด•്เดธ് เดšെเดฏ്เดฏുเด•.
 เด…เดŸുเดช്เดชിเตฝ เดซ്เดฐൈ เดชാเตป เดตെเดš്เดš് เด“เดฏിเดฒൊเดดിเดš്เดš് เดšൂเดŸാเด•ുเดฎ്เดชോเตพ เดšിเด•്เด•เดจിเดŸ്เดŸ് เดฒൈเดฑ്เดฑ് เดฌ്เดฐൗเตบ เดจിเดฑเดค്เดคിเตฝ เดซ്เดฐൈ เดšെเดฏ്เดฏുเด•.


Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BREAD BANANA POLA

BEEF ADA / IRACHI ADA