SPICY & CRISPY CHICKEN PAKODA

SPICY & CRISPY CHICKEN PAKODA

Hello internet !! Hope you all are enjoying the winters... Today we are here with a hot & crispy snack for your chilled evenings . This is really a very quick & easy recipe which can satisfy your sudden evening cravings . Usually onion pakoda , chilly pakoda , veg pakodas & so on ...are very common in every house during tea time. So  for a change , a juicy meaty🍗🍗 touch with normal & classic  pakoda is something everyone will crave for. ( me personally love it than any veg pakodas😆😆 ). Try it out with kadak chai☕.  

Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated ☺☺☺☺☺.



Spicy & crispy chicken pakoda
******************************

Ingredients
************

1) Boneless chicken  - 250gm ( cube sized )
2) Fennel powder - 1/4 tsp
3) Chilly powder - 1/2 tsp + 1/4 tsp
4) Lemon juice - 1/4 tsp
5) Ginger garlic paste - 1 tbsp
6) Gram flour - 1/4 cup + 1 tbsp
7) Rice flour - 1 tbsp
8) Onion chopped - 1
9) Green chilly chopped - 2
10) Curry leaves - 2 stem
11) Corriander leaves - 4 - 5 stem
12) Garam masala -  1/4 tsp
13) Salt - as required
14) Oil - for frying

Method
********

Marinate chicken with ingredients 2 - 5 , salt  & 1/2  tsp chilly powder. Keep it in fridge for an hour . Now in a bowl put ingredients 6 - 13 & mix well. Put the marinated chicken into it & mix again.
Heat oil in a pan & fry the chicken until golden brown in colour & drain it to a tissue paper . Crispy & spicy chicken pakoda is ready. Serve hot with ketchup or any kind of dips .

Step by step method with pictures
**********************************







സ്പൈസി & ക്രിസ്പി ചിക്കൻ പക്കോഡ 🍗🍗
*******************************************
ആവശ്യമുള്ള സാധനങ്ങൾ
***************************


1) ബോൺലെസ് ചിക്കൻ - 250ഗ്രാം ചെറിയ ക്യൂബ്സാക്കിയത്
2) പെരുംജീരകപ്പൊടി  - 1/4 ടീസ്പൂൺ
3) മുളകുപൊടി  - 1/2 ടീസ്പൂൺ + 1/4 ടീസ്പൂൺ
4) നാരങ്ങാനീര്  - 1/4 ടീസ്പൂൺ
5) ഇഞ്ചി വെളുത്തുള്ളി പേസ്റ്റ് - 1 ടേബിൾ സ്പൂൺ
6) കടലമാവ്  - 1/4 കപ്പ് + 1 ടേബിൾ സ്പൂൺ
7) അരിപ്പൊടി  - 1ടേബിൾ സ്പൂൺ
8) സവാള - 1 ചെറുതായരിഞ്ഞത്
9) പച്ചമുളകരിഞ്ഞത്  - 2എണ്ണം
10) കറിവേപ്പില  - 2തണ്ട് അരിഞ്ഞത്
11) മല്ലിയില   - 4 or 5 എണ്ണം
12) ഗരംമസാല  - 1/4 ടീസ്പൂൺ
13) ഉപ്പ്  - ആവശ്യത്തിന്
14) ഓയിൽ  - ഫ്രൈ ചെയ്യാൻ ആവശ്യത്തിന്

തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം
********************

ചിക്കനിൽ 1/2ടീസ്പൂണ് മുളകുപൊടിയും 2 മുതൽ 5 വരെയുള്ള ചേരുവകളും ഉപ്പും പുരട്ടി 1 മണിക്കൂർ ഫ്രിഡ്ജിൽ വെക്കുക. ഒരു വലിയ ബൗളിലേക്ക് ഓയിലൊഴികെയുള്ള 6 മുതൽ 13 വരെയുള്ള ചേരുവകൾ മിക്സാക്കി ചിക്കനിൽ മിക്സ് ചെയ്യുക.
 അടുപ്പിൽ ഫ്രൈ പാൻ വെച്ച് ഓയിലൊഴിച്ച് ചൂടാകുമ്പോൾ ചിക്കനിട്ട് ലൈറ്റ് ബ്രൗൺ നിറത്തിൽ ഫ്രൈ ചെയ്യുക.


Comments

Popular posts from this blog

BEEF ADA / IRACHI ADA

CONE SHAWARMA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN