PUNJABI MURGH MASALA

PUNJABI MURGH MASALA

Hello peeps !! Here we are presenting a lip smacking chicken recipe for you guys. An authentic punjabi style chicken masala which is very rich & flavourful. Punjabi cuisine is famous for  its rich & buttery flavours . This dish is also very rich & tasty with all kind of spices & adding enough amount of  ghee , butter & cashewnut paste gives an exotic taste๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ . Do try this recipe & let us know how it was in the comments  section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺. 






Punjabi murgh masala
**********************

Ingredients
***********
1) Chicken - 1 kg
2) Onion chopped - 3 nos.
3) Garlic - 10 cloves
4) Chilly powder - 3 tsp
5) Corriander powder - 3 tsp
6) Cumin - 2 tsp
7) Grated coconut - 1/4 cup
8) Sugar - 2 tsp
9) Cashew nut - 20 nos. (Soaked in water)
10) Tomato finely chopped - 3 nos.
11) Ginger chopped - 1 small piece
12) Cardamom - 6 nos .
13) Cloves - 6 nos.
14) Curd - 1cup
15) Ghee - 1/4 cup
16) Water - 1/2 cup
17) Chopped corriander - to decorate
18) Butter - to decorate

Method
********
Make garlic paste & mix it in curd & keep it aside.
In a grinder put grated coconut & soaked cashewnut together & make a thick paste. Keep it aside.
Now put 1 onion , chilly powder , corriander powder & cumin seeds in a grinder & make a paste. Keep it aside.
Now take a pan & put ghee in it . When it melts add sugar to the pan & when it turn into brown colour add cloves  , cardamom & rest of the onion ( 2 chopped ) & saute well. When the onions turn into brown colour add chopped ginger , turmeric powder & the third paste ( onion , chilly powder , corriander powder & cumin seeds ) into it & saute well. When its cooked  add the first paste ( garlic paste mixed in curd ) into it.  When the water content is fully dried out add tomato into it & saute well. Now add chicken (washed & cleaned ) & coconut - cashew paste (second paste ) into it . Add salt & saute it well. After a while add 1/2 cup water into it & close the lid . Allow it to cook well in simmer. When the chicken is well cooked & gravy turns thick turn off the flame & decorate with chopped corriander & butter.

*******************************************

 เด‡เดจ്เดจു เดจเดฎുเด•്เด•് เด’เดฐു เดชുเดคിเดฏ เดšിเด•്เด•เตป เดกിเดท് เดŸ്เดฐൈ เดšെเดฏ്เดคാเดฒോ.เด’เดฐു เดชเดž്เดšാเดฌി เดธ്เดฑ്เดฑൈเตฝ เด•เดฑി เด’เดจ്เดจു เดชเดฐീเด•്เดทിเด•്เด•ാം.เด…เดช്เดชോ เดคുเดŸเด™്เด™ിเดฏാเดฒോ.

๐Ÿฒเดชเดž്เดšാเดฌി เดฎുเตผเด—് เดฎเดธാเดฒ๐Ÿฒ
*************************

เดšേเดฐുเดตเด•เตพ
************
1) เดšിเด•്เด•เตป - 1 kg
2) เดธเดตാเดณ เด…เดฐിเดž്เดžเดค് - 3เดŽเดฃ്เดฃം
3) เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി - 10เด…เดฒ്เดฒി
4) เดฎുเดณเด•് เดชൊเดŸി - 3 tsp
5) เดฎเดฒ്เดฒിเดชൊเดŸി - 3 tsp
6) เดจเดฒ്เดฒ เดœീเดฐเด•ം - 2 tsp
7) เดคേเด™്เด™ เดšിเดฐเด•ിเดฏเดค് - 1/4 เด•เดช്เดช്‌
8) เดชเดž്เดšเดธാเดฐ - 2 tsp
9) เด…เดฃ്เดŸിเดชเดฐിเดช്เดช് - 20 เดŽเดฃ്เดฃം
10) เดคเด•്เด•ാเดณി เด•ൊเดค്เดคിเดฏเดฐിเดž്เดžเดค് - 3 เดŽเดฃ്เดฃം
11) เด‡เดž്เดšി - เด’เดฐു เดšെเดฑിเดฏ เด•เดท്เดฃം
12) เดเดฒเด•്เด• - 6 เดŽเดฃ്เดฃം
13) เด—്เดฐാเดฎ്เดชൂ - 6 เดŽเดฃ്เดฃം
14) เดคൈเดฐ് - 1เด•เดช്เดช്‌
15) เดจെเดฏ്เดฏ് - 1/4 เด•เดช്เดช്‌
16) เดตെเดณ്เดณം - 1/2 เด•เดช്เดช്
17) เดฎเดฒ്เดฒിเดš്เดšെเดช്เดช് เด…เดฐിเดž്เดžเดค് - เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
18) เดฌเดŸ്เดŸเตผ - 1เดชീเดธ്


เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดตിเดงം
*******************
เด†เดฆ്เดฏം เดคเดจ്เดจെ เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി เด…เดฐเดš്เดš് เดคൈเดฐിเตฝ เด•เดฒเด•്เด•ി เดตെเด•്เด•ുเด•.
เดคേเด™്เด™เดฏുംเดตെเดณ്เดณเดค്เดคിเตฝ เด•ുเดคിเตผเดค്เดค് เดตെเดš്เดš เด…เดฃ്เดŸിเดชเดฐിเดช്เดชും เด’เดจ്เดจിเดš്เดšു เดจเดจ്เดจാเดฏി เด…เดฐเดš്เดšു เดตെเด•്เด•ുเด•.
เดฎുเดณเด•്เดชൊเดŸി , เดฎเดฒ്เดฒിเดชൊเดŸി , เดœീเดฐเด•ം , 1 เดธเดตാเดณเดฏും เดšേเตผเดค്เดค് เดจเดจ്เดจാเดฏി เด…เดฐเดš്เดšു เดตെเด•്เด•ുเด•.
เด’เดฐു เดชാเดจിเตฝ เดจെเดฏ്เดฏിเดŸ്เดŸ് เด‰เดฐുเด•ിเดฏാเตฝ เดชเดž്เดšเดธാเดฐ เดšേเตผเดค്เดค് เดฌ്เดฐൌเดฃ്‍ เด•เดณเตผ เด†เดตുเดฎ്เดชോเตพ เด—്เดฐാเดฎ്เดชൂ, เดเดฒเด•്เด• , เดฌാเด•്เด•ി เด…เดฐിเดž്เดžു เดตെเดš്เดš เดธเดตാเดณเดฏും เดšേเตผเดค്เดค് เดตเดดเดฑ്เดฑി เดฌ്เดฐൌเดฃ്‍ เด•เดณเตผ เด†เดตുเดฎ്เดชോเตพ เด…เดคിเดฒേเด•്เด•്‌ เด…เดฐിเดž്เดžു เดตെเดš്เดš เด‡เดž്เดœിเดฏും  เดฎเดž്เดžเตพ เดชൊเดŸിเดฏും เด…เดฐเดš്เดšു เดตെเดš്เดš เดฎเดธാเดฒเด•്เด•ൂเดŸ്เดŸ് เดšേเตผเดค്เดค് เดจเดจ്เดจാเดฏി เดตเดดเดฑ്เดฑുเด•. เดฎൂเดค്เดคു เดตเดฐുเดฎ്เดชോเตพ เด…เดคിเดฒേเด•്เด•്‌ เดคൈเดฐിเตฝ เด•เดฒเด•്เด•ിเดฏ เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി เดฎിเด•്เดธ്‌ เด‡เดŸ്เดŸു เด•ൊเดŸുเด•്เด•ുเด•. เดตെเดณ്เดณം เดตเดฑ്เดฑി เดŽเดฃ്เดฃ เดคെเดณിเดฏുเดฎ്เดชോเตพ เดคเด•്เด•ാเดณിเดฏും เดšേเตผเดค്เดค് เดจเดจ്เดจാเดฏി เดตเดดเดฑ്เดฑുเด•. เด‡เดคിเดฒേเด•്เด•്‌ เดตൃเดค്เดคിเดฏാเด•്เด•ി เดตെเดš്เดš เดšിเด•്เด•เดจും เดคേเด™്เด™- เด…เดฃ്เดŸിเดชเดฐിเดช്เดช് เด…เดฐเดš്เดš เดฎിเด•്เดธും เด‡เดŸ്เดŸു เดจเดจ്เดจാเดฏി เดตเดดเดฑ്เดฑുเด•. เด‰เดช്เดชും เดšേเตผเดค്เดค് เด•ൊเดŸുเด•്เด•ുเด•.เดจเดจ്เดจാเดฏി เดฎൂเดค്เดค เดฎเดฃം เดตเดฐുเดฎ്เดชോเตพ 1/2เด•เดช്เดช്‌ เดตെเดณ്เดณเดตും เดšേเตผเดค്เดค് เด…เดŸเดš്เดšു เดตെเดš്เดš് เดšെเดฑിเดฏ เดคീเดฏിเตฝ เดตേเดตിเดš്เดšെเดŸുเด•്เด•ുเด•. เดšാเดฑ് เด•ുเดฑുเด•ി เดตเดฐുเดฎ്เดชോเตพ เดคീ เด“เดซാเด•്เด•ുเด•. เดฎเดฒ്เดฒിเดšെเดช്เดชും 1เดชീเดธ്‌ เดฌเดŸ്เดŸเดฑും เดตെเดš്เดšു เด…เดฒเด™്เด•เดฐിเด•്เด•ാเดตുเดจ്เดจเดคാเดฃ്.


Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

BREAD BANANA POLA