BEETROOT KICHADI
BEETROOT KICHADI
Hello internet, i'm back ๐๐. I know it has been a while i had posted a recipe . Today i'm here with a wonderful authentic kerala recipe. Beetroot kichadi - a side dish served along with sadya during the kerala festival "onam". This is a very simple , delicious & quick recipe. Kichadi's are an unavoidable side dish in sadya. There are many types of kichadis like beetroot , pineapple , raw mango , okra & so on. Our beetroot kichadi recipe is really a yummy & very easy one. There is nothing much to do for preparation also. Just boil beetroot & grate it , make a thick paste with rest of the ingredients & give it a tadka . Yippee.. its done. So simple right ?? I hope everyone will try our recipe for this onam . I have attached pictures (method) to make it much much easier for you guys. Okay , let me confess something๐๐๐. I know this is an authentic sadya recipe but i personally love to have it as a side dish for chappathi also ๐. Yes , do try kichadi - chappathi combination & its a healthy option too. ๐๐
( when ever you are so tired to make a curry as a side dish for chappathi , go with kichadis ๐๐๐ ) . Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. โบโบโบโบ.
( when ever you are so tired to make a curry as a side dish for chappathi , go with kichadis ๐๐๐ ) . Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. โบโบโบโบ.
Beetroot kichadi
****************
Ingredients
************
1) Boiled & grated beetroot - 1 big2) Grated coconut - 1 cup
3) Green chilli - 4 nos.
4) Cumin seeds - 1/4 sp
5) Shallots - 4 - 5 nos.
6) Garlic - 3 pods.
7) Beaten hung curd - 1 cup
8) Salt - as required
9) CoConut oil - 1 tbsp
10) Mustard seeds - 1/2 sp
11) Dried red chilly - 2- 3
12) Curry leaves - 2 stem
Method
********
Peel the skin of beetroot & boil it . When it is well cooked , grate the beetroot.
Now take ingredients 2 - 6 & grind it into a fine paste. Mix this paste with grated beetroot .
Now add beaten hung curd & salt into it & mix well. Now take a pan ( preferably "cheenachatty" ) add coconut oil & splutter 10 - 12 ingredients.
Pour this over the prepared kichadi & enjoy.
Step by step method with pictures
*********************************
เดฌเตเดฑเตเดฑเตเดฑเตเดเตเดเต เดเดฟเดเตเดเดเดฟ
**************
เดเดตเดถเตเดฏเดฎเตเดณเตเดณ เดธเดพเดงเดจเดเตเดเตพ
"""""""""""""""""''''''''''''""""""""
1) เดฌเตเดฑเตเดฑเตเดฑเตเดเตเดเต เดตเตเดตเดฟเดเตเดเต เดเตเดฐเตเดฑเตเดฑเตโ เดเตเดฏเตเดคเดคเต - 1 เดตเดฒเตเดคเต
2) เดคเตเดเตเด เดเดฟเดฐเดเดฟเดฏเดคเต - 1 เดเดชเตเดชเต
3) เดชเดเตเดเดฎเตเดณเดเต - 4 เดเดฃเตเดฃเด
4) เดจเดฒเตเดฒ เดเตเดฐเดเด - 1/4 เดธเตเดชเตเตบ
5) เดเตเดตเดจเตเดจเตเดณเตเดณเดฟ - 4 - 5 เดเดฃเตเดฃเด
6) เดตเตเดณเตเดคเตเดคเตเดณเตเดณเดฟ - 3 เดเดฃเตเดฃเด
7) เดเดเตเดเดคเตเดฐเต เดเดเดเตเดเดคเต - 1เดเดชเตเดชเต
8) เดเดชเตเดชเต - เดเดตเดถเตเดฏเดคเตเดคเดฟเดจเต
9) เดตเตเดณเดฟเดเตเดเตเดฃเตเดฃ - 1เดตเดฒเดฟเดฏ เดธเตเดชเตเตบ
10)เดเดเตเดเต - 1/2 เดธเตเดชเตเตบ
11) เดตเดฑเตเดฑเตฝเดฎเตเดณเดเต - 2-3 เดเดฃเตเดฃเด
12) เดเดฑเดฟเดตเตเดชเตเดชเดฟเดฒ - 2 เดคเดฃเตเดเต
เดคเดฏเตเดฏเดพเดฑเดพเดเตเดเตเดจเตเดจ เดตเดฟเดงเด
*******************
เดฌเตเดฑเตเดฑเตเดฑเตเดเตเดเต เดคเตเดฒเดฟ เดเดณเดเตเดเต เดเดทเตเดฃเดเตเดเดณเดพเดเตเดเดฟ เดตเตเดณเตเดณเด เดเตเตผเดคเตเดคเต เดตเตเดตเดฟเดเตเดเต เดเตเดฐเตเดฑเตเดฑเตโ เดเตเดฏเตเดฏเตเด.
2 เดคเตเดเตเดเต 6 เดตเดฐเตเดฏเตเดณเตเดณ เดเตเดฐเตเดตเดเตพ เดจเดจเตเดจเดพเดฏเดฟ เด เดฐเดเตเดเต เดเตเดฐเตเดฑเตเดฑเตโ เดเตเดฏเตเดค เดฌเตเดฑเตเดฑเตเดฑเตเดเตเดเดฟเตฝ เดฏเตเดเดฟเดชเตเดชเดฟเดเตเดเตเด.7 ,8 เดเตเดฐเตเดตเดเตพ เดเตเตผเดคเตเดคเต เดฏเตเดเดฟเดชเตเดชเดฟเดเตเดเตเด. เดเตเดจเดเตเดเดเตเดเดฟเดฏเดฟเตฝ เดตเตเดณเดฟเดเตเดเตเดฃเตเดฃ เดเตเดเดพเดเตเดเดฟ 10 เดคเตเดเตเดเต 12 เดตเดฐเตเดฏเตเดณเตเดณ เดเตเดฐเตเดตเดเตพ เดฎเตเดชเตเดชเดฟเดเตเดเต เดเดฟเดเตเดเดเดฟเดฏเตเดเต เดฎเตเดเดณเดฟเตฝ เดเดดเดฟเดเตเดเตเด.
Comments
Post a Comment