BEETROOT KICHADI

BEETROOT KICHADI


Hello internet, i'm back ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€. I know it has been a while i had posted a recipe . Today i'm here with a wonderful authentic kerala recipe. Beetroot kichadi - a side dish served along with sadya during the kerala festival "onam". This is a very simple , delicious & quick recipe. Kichadi's are an unavoidable side dish in sadya. There are many types of kichadis like beetroot , pineapple , raw mango , okra & so on. Our beetroot kichadi recipe is really a yummy & very easy one. There is nothing much to do for preparation also. Just boil beetroot & grate it , make a thick paste with rest of the ingredients & give it a tadka . Yippee.. its done. So simple right ?? I hope everyone will try our recipe for this onam . I have attached pictures (method) to make it much much easier for you guys. Okay , let me confess something๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š. I know this is an authentic sadya recipe but i personally love to have it as a side dish for chappathi also ๐Ÿ˜Ž. Yes , do try kichadi - chappathi combination & its a healthy option too. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
( when ever you are so tired to make a curry as a side dish for chappathi , go with kichadis ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ ) . Do try this recipe & let us know how it was in the comments  section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.




Beetroot kichadi
****************

Ingredients
************
1) Boiled & grated beetroot  - 1 big
2) Grated coconut  - 1 cup
3) Green chilli  - 4 nos.
4) Cumin seeds  - 1/4 sp
5) Shallots - 4 - 5 nos.
6) Garlic  -  3 pods.
7) Beaten hung curd  -  1 cup
8) Salt  -  as required
9) CoConut oil  -  1 tbsp
10) Mustard seeds  - 1/2 sp
11) Dried red chilly  -  2- 3
12) Curry leaves  -  2 stem



Method
********
Peel the skin of beetroot & boil it . When it is well cooked , grate the beetroot.
 Now take ingredients 2 - 6 & grind it into a fine paste. Mix this paste with grated beetroot .
 Now add beaten hung curd & salt into it & mix well. Now take a pan ( preferably  "cheenachatty" ) add coconut oil & splutter 10 - 12 ingredients.
Pour this over the prepared kichadi   & enjoy.

Step by step method with pictures
*********************************






เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเดŸ്เดŸ് เด•ിเดš്เดšเดŸി
**************
เด†เดตเดถ്เดฏเดฎുเดณ്เดณ เดธാเดงเดจเด™്เด™เตพ
"""""""""""""""""''''''''''''""""""""
1) เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเดŸ്เดŸ് เดตേเดตിเดš്เดš് เด—്เดฐേเดฑ്เดฑ്‌ เดšെเดฏ്เดคเดค്  - 1 เดตเดฒുเดค്
2) เดคേเด™്เด™ เดšിเดฐเด•ിเดฏเดค് - 1 เด•เดช്เดช്
3) เดชเดš്เดšเดฎുเดณเด•് -  4 เดŽเดฃ്เดฃം
4) เดจเดฒ്เดฒ เดœീเดฐเด•ം - 1/4 เดธ്เดชൂเตบ
5) เดšുเดตเดจ്เดจുเดณ്เดณി -  4 - 5 เดŽเดฃ്เดฃം
6) เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി - 3 เดŽเดฃ്เดฃം
7) เด•เดŸ്เดŸเดคൈเดฐ് เด‰เดŸเดš്เดšเดค് - 1เด•เดช്เดช്
8) เด‰เดช്เดช് - เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
9) เดตെเดณിเดš്เดšെเดฃ്เดฃ -  1เดตเดฒിเดฏ เดธ്เดชൂเตบ
10)เด•เดŸുเด•് - 1/2 เดธ്เดชൂเตบ
11) เดตเดฑ്เดฑเตฝเดฎുเดณเด•്   -  2-3 เดŽเดฃ്เดฃം
12) เด•เดฑിเดตേเดช്เดชിเดฒ  -  2 เดคเดฃ്เดŸ്


เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดตിเดงം
*******************
เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเดŸ്เดŸ് เดคൊเดฒി เด•เดณเดž്เดžു เด•เดท്เดฃเด™്เด™เดณാเด•്เด•ി เดตെเดณ്เดณം เดšേเตผเดค്เดค് เดตേเดตിเดš്เดš് เด—്เดฐേเดฑ്เดฑ്‌ เดšെเดฏ്เดฏുเด•.
2 เดคൊเดŸ്เดŸ് 6 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดจเดจ്เดจാเดฏി เด…เดฐเดš്เดš് เด—്เดฐേเดฑ്เดฑ്‌ เดšെเดฏ്เดค เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเดŸ്เดŸിเตฝ เดฏോเดœിเดช്เดชിเด•്เด•ുเด•.7 ,8 เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดšേเตผเดค്เดค് เดฏോเดœിเดช്เดชിเด•്เด•ുเด•. เดšീเดจเดš്เดšเดŸ്เดŸിเดฏിเตฝ  เดตെเดณിเดš്เดšെเดฃ്เดฃ เดšൂเดŸാเด•്เด•ി 10 เดคൊเดŸ്เดŸ് 12 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดฎൂเดช്เดชിเดš്เดšു เด•ിเดš്เดšเดŸിเดฏുเดŸെ เดฎുเด•เดณിเตฝ เด’เดดിเด•്เด•ുเด•.


Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

BREAD BANANA POLA