BEETROOT KICHADI
BEETROOT KICHADI
Hello internet, i'm back ๐๐. I know it has been a while i had posted a recipe . Today i'm here with a wonderful authentic kerala recipe. Beetroot kichadi - a side dish served along with sadya during the kerala festival "onam". This is a very simple , delicious & quick recipe. Kichadi's are an unavoidable side dish in sadya. There are many types of kichadis like beetroot , pineapple , raw mango , okra & so on. Our beetroot kichadi recipe is really a yummy & very easy one. There is nothing much to do for preparation also. Just boil beetroot & grate it , make a thick paste with rest of the ingredients & give it a tadka . Yippee.. its done. So simple right ?? I hope everyone will try our recipe for this onam . I have attached pictures (method) to make it much much easier for you guys. Okay , let me confess something๐๐๐. I know this is an authentic sadya recipe but i personally love to have it as a side dish for chappathi also ๐. Yes , do try kichadi - chappathi combination & its a healthy option too. ๐๐
( when ever you are so tired to make a curry as a side dish for chappathi , go with kichadis ๐๐๐ ) . Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.
( when ever you are so tired to make a curry as a side dish for chappathi , go with kichadis ๐๐๐ ) . Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.
Beetroot kichadi
****************
Ingredients
************
1) Boiled & grated beetroot - 1 big2) Grated coconut - 1 cup
3) Green chilli - 4 nos.
4) Cumin seeds - 1/4 sp
5) Shallots - 4 - 5 nos.
6) Garlic - 3 pods.
7) Beaten hung curd - 1 cup
8) Salt - as required
9) CoConut oil - 1 tbsp
10) Mustard seeds - 1/2 sp
11) Dried red chilly - 2- 3
12) Curry leaves - 2 stem
Method
********
Peel the skin of beetroot & boil it . When it is well cooked , grate the beetroot.
Now take ingredients 2 - 6 & grind it into a fine paste. Mix this paste with grated beetroot .
Now add beaten hung curd & salt into it & mix well. Now take a pan ( preferably "cheenachatty" ) add coconut oil & splutter 10 - 12 ingredients.
Pour this over the prepared kichadi & enjoy.
Step by step method with pictures
*********************************
เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเด്เด് เดിเด്เดเดി
**************
เดเดตเดถ്เดฏเดฎുเดณ്เดณ เดธാเดงเดจเด്เดเตพ
"""""""""""""""""''''''''''''""""""""
1) เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเด്เด് เดตേเดตിเด്เด് เด്เดฐേเดฑ്เดฑ് เดെเดฏ്เดคเดค് - 1 เดตเดฒുเดค്
2) เดคേเด്เด เดിเดฐเดിเดฏเดค് - 1 เดเดช്เดช്
3) เดชเด്เดเดฎുเดณเด് - 4 เดเดฃ്เดฃം
4) เดจเดฒ്เดฒ เดീเดฐเดം - 1/4 เดธ്เดชൂเตบ
5) เดുเดตเดจ്เดจുเดณ്เดณി - 4 - 5 เดเดฃ്เดฃം
6) เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി - 3 เดเดฃ്เดฃം
7) เดเด്เดเดคൈเดฐ് เดเดเด്เดเดค് - 1เดเดช്เดช്
8) เดเดช്เดช് - เดเดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
9) เดตെเดณിเด്เดെเดฃ്เดฃ - 1เดตเดฒിเดฏ เดธ്เดชൂเตบ
10)เดเดുเด് - 1/2 เดธ്เดชൂเตบ
11) เดตเดฑ്เดฑเตฝเดฎുเดณเด് - 2-3 เดเดฃ്เดฃം
12) เดเดฑിเดตേเดช്เดชിเดฒ - 2 เดคเดฃ്เด്
เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด്เดുเดจ്เดจ เดตിเดงം
*******************
เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเด്เด് เดคൊเดฒി เดเดณเด്เดു เดเดท്เดฃเด്เดเดณാเด്เดി เดตെเดณ്เดณം เดേเตผเดค്เดค് เดตേเดตിเด്เด് เด്เดฐേเดฑ്เดฑ് เดെเดฏ്เดฏുเด.
2 เดคൊเด്เด് 6 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดേเดฐുเดตเดเตพ เดจเดจ്เดจാเดฏി เด เดฐเด്เด് เด്เดฐേเดฑ്เดฑ് เดെเดฏ്เดค เดฌീเดฑ്เดฑ്เดฑൂเด്เดിเตฝ เดฏോเดിเดช്เดชിเด്เดുเด.7 ,8 เดേเดฐുเดตเดเตพ เดേเตผเดค്เดค് เดฏോเดിเดช്เดชിเด്เดുเด. เดീเดจเด്เดเด്เดിเดฏിเตฝ เดตെเดณിเด്เดെเดฃ്เดฃ เดൂเดാเด്เดി 10 เดคൊเด്เด് 12 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดേเดฐുเดตเดเตพ เดฎൂเดช്เดชിเด്เดു เดിเด്เดเดിเดฏുเดെ เดฎുเดเดณിเตฝ เดเดดിเด്เดുเด.
Comments
Post a Comment