VELLARIKKA PACHADI / YELLOW CUCUMBER PACHADI

VELLARIKKA PACHADI / YELLOW CUCUMBER PACHADI

Hello internet. Last time i had posted a beetroot kichadi recipe for you guys & today i'm here with a vellarikka / yellow cucumber pachadi . As it is onam season , sadya recipes are a must & so here it is . This is a yet another delicious authentic kerala sadya recipe. This recipe is also a simple & quick one . Time required to preparetion & cooking all together will be around 30 minutes . This side dish also goes well with rotis too ( as i told in previous post ๐Ÿ˜† ) . And also cooking yellow cucumber is optional . If you want a crunchy bite add chopped raw yellow cucumbers. Yes , its tastier in both ways . I have attached step by step method with pictures .☺ Always use thick curd for best results๐Ÿ‘.Do try this recipe & let us know how it was in the comments  section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.




Vellarikka pachadi
******************

Ingredients
************
1) Yellow cucumber finely chopped - 2 cup
2) Grated coconut - 1 cup
3) Shallots - 5 to 6 nos.
4) Garlic - 5 to 6 nos.
5) Green chilly / white chilly - 5 to 6
6) Cumin seeds - 3/4 sp
7) Mustard seeds - 1/4 sp
8) Curd - 3/4 cup
9) Salt  - as required

To splutter
***********
10) Coconut oil - 2Tbsp
11) Mustard seeds - 1/2 sp
12) Red chilly - 3
13) Curry leaves - 2 stem


Method
********
Cook yellow cucumber with little water & salt for 10 - 15 minutes.
Grind ingredients 2 - 7 into a fine paste with very less water  & put the paste into the cooked yellow cucumber & again let it cook for another 10 minutes .
Now add curd &  salt into it & mix it well . Turn off the flame .
Now in another pan heat oil & splutter ingredients 11 - 13.  Pour this into prepared pachadi & serve hot.


Step by step method with pictures
*********************************








เดตെเดณ്เดณเดฐിเด•്เด• เดชเดš്เดšเดŸി
*****************

เด†เดตเดถ്เดฏเดฎുเดณ്เดณ เดธാเดงเดจเด™്เด™เตพ
"""""""""""""""""""""""""""""""
1) เดตെเดณ്เดณเดฐി เดšെเดฑുเดคാเดฏเดฐിเดž്เดžเดค് - 2เด•เดช്เดช്
2) เดคേเด™്เด™ เดšിเดฐเด•ിเดฏเดค് - 1เด•เดช്เดช്
3) เดšുเดตเดจ്เดจുเดณ്เดณി - 5-6 เดŽเดฃ്เดฃം
4) เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി - 5 -6 เดŽเดฃ്เดฃം
5) เดชเดš്เดšเดฎുเดณเด•്เด…เดฒ്เดฒെเด™്เด•ിเตฝ เดตെเดณ്เดณเดฎുเดณเด•് - 5 -6 เดŽเดฃ്เดฃം
6) เดจเดฒ്เดฒ เดœീเดฐเด•ം -  3/4 เดธ്เดชൂเตบ
7) เด•เดŸുเด•് - 1/4 เดธ്เดชൂเตบ
8) เดคൈเดฐ്  -   3/4 เด•เดช്เดช്
9) เด‰เดช്เดช് -  เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്


เดคാเดณിเด•്เด•ാเตป
"""""'''''''''''''''"
10) เดตെเดณിเดš്เดšെเดฃ്เดฃ -  2เดตเดฒിเดฏ เดธ്เดชൂเตบ
11) เด•เดŸുเด•്  - 1/2 เดธ്เดชൂเตบ
12) เดตเดฑ്เดฑเตฝ เดฎുเดณเด•് - 3 เดŽเดฃ്เดฃം
13) .เด•เดฑിเดตേเดช്เดชിเดฒ - 2เดคเดฃ്เดŸ്

เดคเดฏ്เดฏാเดฑാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดตിเดงം
********************
เดตെเดณ്เดณเดฐി เด•ുเดฑเดš്เดšു เดตെเดณ്เดณเดฎൊเดดിเดš്เดš് เด‰เดช്เดชുเดšേเตผเดค്เดค് 10 -15 เดฎിเดจിเดฑ്เดฑ് เดตേเดตിเด•്เด•ുเด•.
เด…เดคിเดฒേเด•്เด•് 2 เดฎുเดคเตฝ 7 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เด…เดงിเด•ം เดตെเดณ്เดณം เดšേเตผเด•്เด•ാเดคെ เดจเดจ്เดจാเดฏി เด…เดฐเดš്เดš് เด‡เดคിเดฒേเด•്เด•് เดšേเตผเดค്เดค് 10 เดฎിเดจിเดฑ്เดฑ് เดตേเดตിเดš്เดš് เดคൈเดฐും เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ് เด‰เดช്เดชും เดšേเตผเดค്เดค് เดคീ เด“เดซാเด•്เด•ുเด•.
เด’เดฐു เดชാเดจിเตฝ เดตെเดณിเดš്เดšെเดฃ്เดฃ เด’เดดിเดš്เดš് 11 เดคൊเดŸ്เดŸ് 13 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดคാเดณിเดš്เดš് เดชเดš്เดšเดŸിเดฏിเดฒേเด•്เด•് เดšേเตผเดค്เดค് เด•ൊเดŸുเด•്เด•ുเด•.                              






Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

BREAD BANANA POLA