VELLARIKKA PACHADI / YELLOW CUCUMBER PACHADI
VELLARIKKA PACHADI / YELLOW CUCUMBER PACHADI
Hello internet. Last time i had posted a beetroot kichadi recipe for you guys & today i'm here with a vellarikka / yellow cucumber pachadi . As it is onam season , sadya recipes are a must & so here it is . This is a yet another delicious authentic kerala sadya recipe. This recipe is also a simple & quick one . Time required to preparetion & cooking all together will be around 30 minutes . This side dish also goes well with rotis too ( as i told in previous post 😆 ) . And also cooking yellow cucumber is optional . If you want a crunchy bite add chopped raw yellow cucumbers. Yes , its tastier in both ways . I have attached step by step method with pictures .☺ Always use thick curd for best results👍.Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to subscribe our blog to get updated. ☺☺☺☺.
******************
Ingredients
************
1) Yellow cucumber finely chopped - 2 cup
2) Grated coconut - 1 cup
3) Shallots - 5 to 6 nos.
4) Garlic - 5 to 6 nos.
5) Green chilly / white chilly - 5 to 6
6) Cumin seeds - 3/4 sp
7) Mustard seeds - 1/4 sp
8) Curd - 3/4 cup
9) Salt - as required
To splutter
***********
10) Coconut oil - 2Tbsp
11) Mustard seeds - 1/2 sp
12) Red chilly - 3
13) Curry leaves - 2 stem
Method
********
Cook yellow cucumber with little water & salt for 10 - 15 minutes.
Grind ingredients 2 - 7 into a fine paste with very less water & put the paste into the cooked yellow cucumber & again let it cook for another 10 minutes .
Now add curd & salt into it & mix it well . Turn off the flame .
Now in another pan heat oil & splutter ingredients 11 - 13. Pour this into prepared pachadi & serve hot.
Step by step method with pictures
*********************************
വെള്ളരിക്ക പച്ചടി
*****************
ആവശ്യമുള്ള സാധനങ്ങൾ
"""""""""""""""""""""""""""""""
1) വെള്ളരി ചെറുതായരിഞ്ഞത് - 2കപ്പ്
2) തേങ്ങ ചിരകിയത് - 1കപ്പ്
3) ചുവന്നുള്ളി - 5-6 എണ്ണം
4) വെളുത്തുള്ളി - 5 -6 എണ്ണം
5) പച്ചമുളക്അല്ലെങ്കിൽ വെള്ളമുളക് - 5 -6 എണ്ണം
6) നല്ല ജീരകം - 3/4 സ്പൂൺ
7) കടുക് - 1/4 സ്പൂൺ
8) തൈര് - 3/4 കപ്പ്
9) ഉപ്പ് - ആവശ്യത്തിന്
താളിക്കാൻ
"""""'''''''''''''''"
10) വെളിച്ചെണ്ണ - 2വലിയ സ്പൂൺ
11) കടുക് - 1/2 സ്പൂൺ
12) വറ്റൽ മുളക് - 3 എണ്ണം
13) .കറിവേപ്പില - 2തണ്ട്
തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം
********************
വെള്ളരി കുറച്ചു വെള്ളമൊഴിച്ച് ഉപ്പുചേർത്ത് 10 -15 മിനിറ്റ് വേവിക്കുക.
അതിലേക്ക് 2 മുതൽ 7 വരെയുള്ള ചേരുവകൾ അധികം വെള്ളം ചേർക്കാതെ നന്നായി അരച്ച് ഇതിലേക്ക് ചേർത്ത് 10 മിനിറ്റ് വേവിച്ച് തൈരും ആവശ്യത്തിന് ഉപ്പും ചേർത്ത് തീ ഓഫാക്കുക.
ഒരു പാനിൽ വെളിച്ചെണ്ണ ഒഴിച്ച് 11 തൊട്ട് 13 വരെയുള്ള ചേരുവകൾ താളിച്ച് പച്ചടിയിലേക്ക് ചേർത്ത് കൊടുക്കുക.
Comments
Post a Comment