IRACHI CAKE / BEEF CAKE

IRACHI CAKE / BEEF CAKE

Hello internet!! Today we are here with an evening snack recipe which even can be served as a starter for lunch & dinner☺☺. Tada !! Multi talented recipe it is 😜😜😜😜. A little bit spicy , meaty & flavourful cake - beef cake. We call it irachi cake 😀😀 . (Irachi means meat  in our local language ). This recipe' s difficulty level is medium & once you prepare the beef masala mix , it can be stored in fridge for a couple of days & can be cooked to cake as per your convenience.💃💃💃 . Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to follow our blog to get updated 😊😊😊😊.

Irachi cake / beef cake
*********************
Ingredients
***********

1) Beef - 1/4 kg
2) Garam masala - 1 sp
3) Turmeric powder - 3/4 sp
4) Salt - as required

Put all ingredients together in a pressure cooker & cook well ( for 5 - 6 whistles ) . Strain water & grind the beef .


Ingredients for beef masala
***************************

1) Onion finely chopped - 1
2) Green chilly finely chopped - 7
3) Ginger chopped - 1 small piece
4) Garlic chopped - 10 - 12 cloves
5) Turmeric powder - 1/2 tsp
6) Chilly powder - 1/2 tsp
7) Corriander leaves - 3 - 4 stem finely chopped
8) Mint leaves - 2 stems finely chopped
9) Oil - 2 tbsp
10) Grinded  beef ( already prepared - mentioned above)
11) Egg - 6

Method
********

Heat oil in a pan & saute onion , green chillies , ginger & garlic ( 1 - 4 ) .
Put chilly powder & turmeric powder into it & saute well.
Now add beef ( grinded ) into it & saute again for a couple of minutes .
Put  chopped mint leaves & corriander leaves into it & turn off the flame.
( Check salt & if needed add more because we already cooked beef with salt .)
Now the beef masala mixture is ready.

Beat eggs well in a bowl. Add the beef mixture into it & mix well.

Brush a pan with oil & pour the whole mixture into it & cook for 10 minutes in simmer . ( if it is not cooked properly , wait for another 5 minutes ).
Beef cake / Irachi cake is ready to serve.

Step by step method with pictures
**********************************






ഇറച്ചി കേക്ക്‌
*************

ആവശ്യമുള്ള ചേരുവകൾ
************************

1) ബീഫ്   - 1/4  കിലോഗ്രാം
2) ഗരംമസാല   - 1സ്പൂൺ
3) മഞ്ഞൾപൊടി  - 3/4  സ്പൂൺ
4) ഉപ്പ്   -   ആവശ്യത്തിന്

ഇതെല്ലാം ചേർത്ത്   കുക്കറിൽ  ഇട്ട്  5 വിസിൽ വരെ വേവിക്കുക. വെന്തു കഴിഞ്ഞാൽ ഗ്രൈൻഡറിൽ  പൊടിക്കുക.

ആവശ്യമുള്ള ചേരുവകൾ
************************

1) സവാള ചെറുതായരിഞ്ഞത്   -  1 എണ്ണം
2) പച്ചമുളക്അരിഞ്ഞത്   - 7എണ്ണം
3) ഇഞ്ചി അരിഞ്ഞത്    - 1ചെറിയ കഷണം
4) വെളുത്തുള്ളി അരിഞ്ഞത്   -  10 - 12എണ്ണം
5) മഞ്ഞൾപൊടി   - 1/2സ്പൂൺ
6) മുളക്പൊടി    - 1/2സ്പൂൺ
7) മല്ലിയില  - 3 or 4 ചെറുതായരിഞ്ഞത്
8) പൊതിനയില  - 2 തണ്ട് ചെറുതായരിഞ്ഞത്
9) എണ്ണ    - 2 വലിയ സ്പൂൺ
10) ബീഫ് വേവിച്ച് ഗ്രൈൻഡ് ചെയ്തത്   - 1 കപ്പ്
11) മുട്ട   - 6എണ്ണം

 ഉണ്ടാക്കുന്ന വിധം
*********************

 ഒരു പാനിൽ എണ്ണയൊഴിച്ച് ഇഞ്ചി , വെളുത്തുള്ളി , പച്ചമുളക് വഴറ്റുക. അതിലേക്ക് സവാളയും ചേർത്ത് വഴന്നാൽ അതിലേക്ക് മുളകുപൊടി , മഞ്ഞൾപ്പൊടി  ചേർത്ത് വഴറ്റുക. മല്ലിയില , പൊതീന ആവശ്യത്തിന് ഉപ്പും ചേർക്കുക . അതിലേക്ക് വേവിച്ച് ഗ്രൈൻഡ് ചെയ്ത ബീഫും ചേർത്ത് നന്നായി മിക്സ് ചെയ്തു തീ ഓഫാക്കുക.

മുട്ട നന്നായി  ബീറ്റ് ചെയ്തു ബീഫ്  മിക്സ്‌  കൂട്ടിലേക്ക്  ചേർത്തിളക്കുക. ഒരു  നോൺസ്റ്റിക് പാനിൽ എണ്ണ  തടവി    കൂട്ടൊഴിച്ച്   10  മിനിട്ട്    ചെറിയ തീയിൽ വേവിക്കുക.



Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN