IRACHI CAKE / BEEF CAKE
IRACHI CAKE / BEEF CAKE
Hello internet!! Today we are here with an evening snack recipe which even can be served as a starter for lunch & dinner☺☺. Tada !! Multi talented recipe it is 😜😜😜😜. A little bit spicy , meaty & flavourful cake - beef cake. We call it irachi cake 😀😀 . (Irachi means meat in our local language ). This recipe' s difficulty level is medium & once you prepare the beef masala mix , it can be stored in fridge for a couple of days & can be cooked to cake as per your convenience.💃💃💃 . Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below & do not forget to follow our blog to get updated 😊😊😊😊.
Irachi cake / beef cake
*********************
Ingredients
***********
1) Beef - 1/4 kg2) Garam masala - 1 sp
3) Turmeric powder - 3/4 sp
4) Salt - as required
Put all ingredients together in a pressure cooker & cook well ( for 5 - 6 whistles ) . Strain water & grind the beef .
Ingredients for beef masala
***************************
1) Onion finely chopped - 12) Green chilly finely chopped - 7
3) Ginger chopped - 1 small piece
4) Garlic chopped - 10 - 12 cloves
5) Turmeric powder - 1/2 tsp
6) Chilly powder - 1/2 tsp
7) Corriander leaves - 3 - 4 stem finely chopped
8) Mint leaves - 2 stems finely chopped
9) Oil - 2 tbsp
10) Grinded beef ( already prepared - mentioned above)
11) Egg - 6
Method
********
Heat oil in a pan & saute onion , green chillies , ginger & garlic ( 1 - 4 ) .Put chilly powder & turmeric powder into it & saute well.
Now add beef ( grinded ) into it & saute again for a couple of minutes .
Put chopped mint leaves & corriander leaves into it & turn off the flame.
( Check salt & if needed add more because we already cooked beef with salt .)
Now the beef masala mixture is ready.
Beat eggs well in a bowl. Add the beef mixture into it & mix well.
Brush a pan with oil & pour the whole mixture into it & cook for 10 minutes in simmer . ( if it is not cooked properly , wait for another 5 minutes ).
Beef cake / Irachi cake is ready to serve.
Step by step method with pictures
**********************************
ഇറച്ചി കേക്ക്
*************
ആവശ്യമുള്ള ചേരുവകൾ
************************
1) ബീഫ് - 1/4 കിലോഗ്രാം2) ഗരംമസാല - 1സ്പൂൺ
3) മഞ്ഞൾപൊടി - 3/4 സ്പൂൺ
4) ഉപ്പ് - ആവശ്യത്തിന്
ഇതെല്ലാം ചേർത്ത് കുക്കറിൽ ഇട്ട് 5 വിസിൽ വരെ വേവിക്കുക. വെന്തു കഴിഞ്ഞാൽ ഗ്രൈൻഡറിൽ പൊടിക്കുക.
ആവശ്യമുള്ള ചേരുവകൾ
************************
1) സവാള ചെറുതായരിഞ്ഞത് - 1 എണ്ണം2) പച്ചമുളക്അരിഞ്ഞത് - 7എണ്ണം
3) ഇഞ്ചി അരിഞ്ഞത് - 1ചെറിയ കഷണം
4) വെളുത്തുള്ളി അരിഞ്ഞത് - 10 - 12എണ്ണം
5) മഞ്ഞൾപൊടി - 1/2സ്പൂൺ
6) മുളക്പൊടി - 1/2സ്പൂൺ
7) മല്ലിയില - 3 or 4 ചെറുതായരിഞ്ഞത്
8) പൊതിനയില - 2 തണ്ട് ചെറുതായരിഞ്ഞത്
9) എണ്ണ - 2 വലിയ സ്പൂൺ
10) ബീഫ് വേവിച്ച് ഗ്രൈൻഡ് ചെയ്തത് - 1 കപ്പ്
11) മുട്ട - 6എണ്ണം
Comments
Post a Comment