SPICY CHICKEN UNNIYAPPAM

SPICY CHICKEN UNNIYAPPAM
Unniyappam is a traditional sweet kerala snack . But this unniyappam is not!!๐Ÿ˜๐Ÿ˜.  This is a spicy unniyappam made of chicken. ๐Ÿ—๐Ÿ— . Ummm.....yummy right?? And im sure every ๐Ÿ— chicken lover will droool over this unniyappam. The difficulty level of this recipe is medium . But please do keep an eye over the flame because firstly we need to  keep the appachatti ( unniyappam pan) at high flame & then once the batter is poured reduce the flame from high to low - medium , otherwise there is a high chance of burning it. The level of oil which you poured in the appachatti will rise when you pour batter into it. So do consider this while pouring oil into the pan (appachatti ) .And also keep turning the unniyappams when its almost cooked .  Once the unniyappams are cooked it will start to rotate in the oil as it is detached from the sides of the pan & this is the best way to make sure that its fully cooked๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€. Drain the excess oil with a tissue paper & enjoy your spicy chicken unniyappams. Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below. Do not forget to subscribe our blog to get updated.




Spicy chicken unniyappam
""""""""""""""""""""""""""""""""

Ingredients for chicken filling
----------------------------------------------
1) Cooked chicken( shredded ) - 1/2 cup
2) Onions finely chopped - 1
3) Green chilli finely chopped - 3
4) Ginger garlic paste - 1 tsp
5) Garam masala - 1/2 tsp
6) Turmeric powder - a pinch
7) Salt - as required
8) Oil - for frying

Ingredients for batter
----------------------------------
1) Jeerakashala Rice - 500 g (1 1/2 cups)
2) Egg - 1
3) Rice ( cooked ) - 1/4 cup
4) Coconut milk - 1/4 cup
5) Baking soda - 1/4 teaspoon










Method
------------
Make a thick batter using jeerakashala rice, egg , ( cooked ) rice , coconut milk & baking soda & keep it aside for an hour. Pour oil in a pan & put ingredients  2 - 4 & saute it . Now add garam masala , turmeric powder , salt & shredded chicken into it. Now the filling is ready. Put  chicken filling into the batter & mix well & keep it aside for half an hour . Now heat the unniyappam pan / appachatti   ( shown in the pictures above ) & pour oil in it & put 1 spoon of batter into each . Turn the unniyappams in between , till it becomes golden - brown colour. Remove it from pan & spicy unniyappam is ready.



เดธ്เดชൈเดธി เดšിเด•്เด•เตป เด‰เดฃ്เดฃിเดฏเดช്เดชം
""""""""""""""""""""""""""""""""""

 เดšിเด•്เด•เตป เดซിเดฒ്เดฒിംเด—ിเดจ് เด†เดตเดถ്เดฏเดฎാเดฏ เดธാเดงเดจเด™്เด™เตพ
----------------------------------------------------------------------
1) เดšിเด•്เด•เตป เดตേเดตിเดš്เดšു เดชൊเดŸിเดš്เดšเดค്‌  - 1/2 เด•เดช്เดช്‌
2) เดธเดตാเดณ เดšെเดฑുเดคാเดฏി เด…เดฐിเดž്เดžเดค്‌ - 1 เดŽเดฃ്เดฃം
3) เดชเดš്เดšเดฎുเดณเด•്‌  เดšെเดฑുเดคാเดฏി เด…เดฐിเดž്เดžเดค്‌ - 3 เดŽเดฃ്เดฃം
4) เด‡เดž്เดšി เดตെเดณുเดค്เดคുเดณ്เดณി เดชേเดธ്เดฑ്เดฑ്‌  - 1 เดธ്เดชൂเตบ
5) เด—เดฐം เดฎเดธാเดฒ  - 1/2 เดธ്เดชൂเตบ
6) เดฎเดž്เดžเตพ เดชൊเดŸി  -  เด’เดฐു เดจുเดณ്เดณ്‌
7) เด‰เดช്เดช്‌ - เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്
8) เด“เดฏിเตฝ - เดชൊเดฐിเด•്เด•ാเตป เด†เดตเดถ്เดฏเดค്เดคിเดจ്

เดฌാเดฑ്เดฑเดฑിเดจ് เดตേเดฃ്เดŸ เดธാเดงเดจเด™്เด™เตพ
-----------------------------------------------
1) เดœീเดฐเด•เดถാเดฒ เด…เดฐി - 500 เด—്เดฐാം (1 1/2 เด•เดช്เดช്)
2) เดฎുเดŸ്เดŸ - เด’เดจ്เดจ്
3) เดšോเดฑ് - 1/4 เด•เดช്เดช്‌
4) เดคേเด™്เด™ാเดช്เดชเตฝ - 1/4 เด•เดช്เดช്‌
5) เดฌേเด•ിംเด—്‌ เดธോเดก  - 1/4 เดธ്เดชൂเตบ

เด‰เดฃ്เดŸാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดตിเดงം
------------------------------
เดฌാเดฑ്เดฑเดฑിเดจ് เด†เดตเดถ്เดฏเดฎാเดฏ  เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดจเดฒ്เดฒ เด•เดŸ്เดŸിเดฏിเตฝ  เด…เดฐเดš്เดšു เด’เดฐു เดฎเดฃിเด•്เด•ൂเตผเดตെเด•്เด•ുเด•.
เดชാเดจിเตฝ เด“เดฏിเตฝ เด’เดดിเดš്เดš് 2 เดฎുเดคเตฝ 4 เดตเดฐെเดฏുเดณ്เดณ เดšേเดฐുเดตเด•เตพ เดตเดดเดฑ്เดฑുเด•. เดตเดดเดจ്เดจു เด•เดดിเดž്เดžാเตฝ เดชൊเดŸിเด•เดณും  เดšിเด•്เด•เดจും เดšേเตผเดค്เดค്  เดซിเดฒ്เดฒിംเด—്‌ เด‰เดฃ്เดŸാเด•്เด•ുเด•. เด…เดฐเดš്เดš เดฎാเดตിเดฒേเด•്เด•്‌ เดšിเด•്เด•เตป เดซിเดฒ്เดฒിംเด—്‌ เด‡เดŸ്เดŸു เดจเดจ്เดจാเดฏി เด‡เดณเด•്เด•ി เด…เดฐ เดฎเดฃിเด•്เด•ൂเตผ เด…เดŸเดš്เดšു เดตെเด•്เด•ുเด• เด…เดคിเตป  เดถേเดทം เด‰เดฃ്เดฃിเดฏเดช്เดชം เด‰เดฃ്เดŸാเด•്เด•ുเดจ്เดจ เดชാเตป (เด…เดช്เดชเดš്เดšเดŸ്เดŸി)เดšൂเดŸാเด•്เด•ി เด“เดฏിเตฝ เด’เดดിเดš്เดšു   เด’เดฐോ เดธ്เดชൂเตบ เด•ോเดฐി เด’เดดിเด•്เด•ുเด•. เดจเดจ്เดจാเดฏി  เดฎുเดฐിเดฏാเดคെ เด—ോเตพเดกเตป เดฌ്เดฐൗเตบ เดจിเดฑเดฎാเดตുเดฎ്เดชോเตพ  เดŽเดŸുเดค്เดคു เดฎാเดฑ്เดฑുเด•.


Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

BEEF ADA / IRACHI ADA

BREAD BANANA POLA