SPICY CHICKEN UNNIYAPPAM

SPICY CHICKEN UNNIYAPPAM
Unniyappam is a traditional sweet kerala snack . But this unniyappam is not!!๐Ÿ˜๐Ÿ˜.  This is a spicy unniyappam made of chicken. ๐Ÿ—๐Ÿ— . Ummm.....yummy right?? And im sure every ๐Ÿ— chicken lover will droool over this unniyappam. The difficulty level of this recipe is medium . But please do keep an eye over the flame because firstly we need to  keep the appachatti ( unniyappam pan) at high flame & then once the batter is poured reduce the flame from high to low - medium , otherwise there is a high chance of burning it. The level of oil which you poured in the appachatti will rise when you pour batter into it. So do consider this while pouring oil into the pan (appachatti ) .And also keep turning the unniyappams when its almost cooked .  Once the unniyappams are cooked it will start to rotate in the oil as it is detached from the sides of the pan & this is the best way to make sure that its fully cooked๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€. Drain the excess oil with a tissue paper & enjoy your spicy chicken unniyappams. Do try this recipe & let us know how it was in the comments section below. Do not forget to subscribe our blog to get updated.




Spicy chicken unniyappam
""""""""""""""""""""""""""""""""

Ingredients for chicken filling
----------------------------------------------
1) Cooked chicken( shredded ) - 1/2 cup
2) Onions finely chopped - 1
3) Green chilli finely chopped - 3
4) Ginger garlic paste - 1 tsp
5) Garam masala - 1/2 tsp
6) Turmeric powder - a pinch
7) Salt - as required
8) Oil - for frying

Ingredients for batter
----------------------------------
1) Jeerakashala Rice - 500 g (1 1/2 cups)
2) Egg - 1
3) Rice ( cooked ) - 1/4 cup
4) Coconut milk - 1/4 cup
5) Baking soda - 1/4 teaspoon










Method
------------
Make a thick batter using jeerakashala rice, egg , ( cooked ) rice , coconut milk & baking soda & keep it aside for an hour. Pour oil in a pan & put ingredients  2 - 4 & saute it . Now add garam masala , turmeric powder , salt & shredded chicken into it. Now the filling is ready. Put  chicken filling into the batter & mix well & keep it aside for half an hour . Now heat the unniyappam pan / appachatti   ( shown in the pictures above ) & pour oil in it & put 1 spoon of batter into each . Turn the unniyappams in between , till it becomes golden - brown colour. Remove it from pan & spicy unniyappam is ready.



เดธเตเดชเตˆเดธเดฟ เดšเดฟเด•เตเด•เตป เด‰เดฃเตเดฃเดฟเดฏเดชเตเดชเด‚
""""""""""""""""""""""""""""""""""

 เดšเดฟเด•เตเด•เตป เดซเดฟเดฒเตเดฒเดฟเด‚เด—เดฟเดจเต เด†เดตเดถเตเดฏเดฎเดพเดฏ เดธเดพเดงเดจเด™เตเด™เตพ
----------------------------------------------------------------------
1) เดšเดฟเด•เตเด•เตป เดตเต‡เดตเดฟเดšเตเดšเต เดชเตŠเดŸเดฟเดšเตเดšเดคเตโ€Œ  - 1/2 เด•เดชเตเดชเตโ€Œ
2) เดธเดตเดพเดณ เดšเต†เดฑเตเดคเดพเดฏเดฟ เด…เดฐเดฟเดžเตเดžเดคเตโ€Œ - 1 เดŽเดฃเตเดฃเด‚
3) เดชเดšเตเดšเดฎเตเดณเด•เตโ€Œ  เดšเต†เดฑเตเดคเดพเดฏเดฟ เด…เดฐเดฟเดžเตเดžเดคเตโ€Œ - 3 เดŽเดฃเตเดฃเด‚
4) เด‡เดžเตเดšเดฟ เดตเต†เดณเตเดคเตเดคเตเดณเตเดณเดฟ เดชเต‡เดธเตเดฑเตเดฑเตโ€Œ  - 1 เดธเตเดชเต‚เตบ
5) เด—เดฐเด‚ เดฎเดธเดพเดฒ  - 1/2 เดธเตเดชเต‚เตบ
6) เดฎเดžเตเดžเตพ เดชเตŠเดŸเดฟ  -  เด’เดฐเต เดจเตเดณเตเดณเตโ€Œ
7) เด‰เดชเตเดชเตโ€Œ - เด†เดตเดถเตเดฏเดคเตเดคเดฟเดจเต
8) เด“เดฏเดฟเตฝ - เดชเตŠเดฐเดฟเด•เตเด•เดพเตป เด†เดตเดถเตเดฏเดคเตเดคเดฟเดจเต

เดฌเดพเดฑเตเดฑเดฑเดฟเดจเต เดตเต‡เดฃเตเดŸ เดธเดพเดงเดจเด™เตเด™เตพ
-----------------------------------------------
1) เดœเต€เดฐเด•เดถเดพเดฒ เด…เดฐเดฟ - 500 เด—เตเดฐเดพเด‚ (1 1/2 เด•เดชเตเดชเต)
2) เดฎเตเดŸเตเดŸ - เด’เดจเตเดจเต
3) เดšเต‹เดฑเต - 1/4 เด•เดชเตเดชเตโ€Œ
4) เดคเต‡เด™เตเด™เดพเดชเตเดชเตฝ - 1/4 เด•เดชเตเดชเตโ€Œ
5) เดฌเต‡เด•เดฟเด‚เด—เตโ€Œ เดธเต‹เดก  - 1/4 เดธเตเดชเต‚เตบ

เด‰เดฃเตเดŸเดพเด•เตเด•เตเดจเตเดจ เดตเดฟเดงเด‚
------------------------------
เดฌเดพเดฑเตเดฑเดฑเดฟเดจเต เด†เดตเดถเตเดฏเดฎเดพเดฏ  เดšเต‡เดฐเตเดตเด•เตพ เดจเดฒเตเดฒ เด•เดŸเตเดŸเดฟเดฏเดฟเตฝ  เด…เดฐเดšเตเดšเต เด’เดฐเต เดฎเดฃเดฟเด•เตเด•เต‚เตผเดตเต†เด•เตเด•เตเด•.
เดชเดพเดจเดฟเตฝ เด“เดฏเดฟเตฝ เด’เดดเดฟเดšเตเดšเต 2 เดฎเตเดคเตฝ 4 เดตเดฐเต†เดฏเตเดณเตเดณ เดšเต‡เดฐเตเดตเด•เตพ เดตเดดเดฑเตเดฑเตเด•. เดตเดดเดจเตเดจเต เด•เดดเดฟเดžเตเดžเดพเตฝ เดชเตŠเดŸเดฟเด•เดณเตเด‚  เดšเดฟเด•เตเด•เดจเตเด‚ เดšเต‡เตผเดคเตเดคเต  เดซเดฟเดฒเตเดฒเดฟเด‚เด—เตโ€Œ เด‰เดฃเตเดŸเดพเด•เตเด•เตเด•. เด…เดฐเดšเตเดš เดฎเดพเดตเดฟเดฒเต‡เด•เตเด•เตโ€Œ เดšเดฟเด•เตเด•เตป เดซเดฟเดฒเตเดฒเดฟเด‚เด—เตโ€Œ เด‡เดŸเตเดŸเต เดจเดจเตเดจเดพเดฏเดฟ เด‡เดณเด•เตเด•เดฟ เด…เดฐ เดฎเดฃเดฟเด•เตเด•เต‚เตผ เด…เดŸเดšเตเดšเต เดตเต†เด•เตเด•เตเด• เด…เดคเดฟเตป  เดถเต‡เดทเด‚ เด‰เดฃเตเดฃเดฟเดฏเดชเตเดชเด‚ เด‰เดฃเตเดŸเดพเด•เตเด•เตเดจเตเดจ เดชเดพเตป (เด…เดชเตเดชเดšเตเดšเดŸเตเดŸเดฟ)เดšเต‚เดŸเดพเด•เตเด•เดฟ เด“เดฏเดฟเตฝ เด’เดดเดฟเดšเตเดšเต   เด’เดฐเต‹ เดธเตเดชเต‚เตบ เด•เต‹เดฐเดฟ เด’เดดเดฟเด•เตเด•เตเด•. เดจเดจเตเดจเดพเดฏเดฟ  เดฎเตเดฐเดฟเดฏเดพเดคเต† เด—เต‹เตพเดกเตป เดฌเตเดฐเต—เตบ เดจเดฟเดฑเดฎเดพเดตเตเดฎเตเดชเต‹เตพ  เดŽเดŸเตเดคเตเดคเต เดฎเดพเดฑเตเดฑเตเด•.


Comments

Popular posts from this blog

BEEF ADA / IRACHI ADA

CONE SHAWARMA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN